אחד הסימפטומים המקשים ביותר על חיי חולי פיברומיאלגיה, מלבד הכאבים, היא ללא ספק העייפות.
אין מדובר בעייפות רגילה שכולנו חווים בסיומו של יום או לאחר עבודה מאומצת, מדובר בעייפות המגיעה רבות גם עד לדרגת תשישות, אשר מלווה את החולים כל היממה (בדרגות חומרה שונות), אצל רבים מהם כבר מתחילת היום גם אם ישנו טוב בלילה.
עייפות ההולכת ומתגברת במהלך היום ומגיעה לעיתים קרובות לתחושת אפיסת כוחות שלא מאפשרת לעשות שום דבר חוץ מלשכב על הספה או המיטה כמעט ללא יכולת להזיז את הידיים והרגליים.
נשמע חמור? הדבר אכן כך! מספרים רבים מדווחים על העייפות כסימפטום העיקרי ההורס את איכות חייהם, אפילו יותר מהכאב עצמו.
בנוסף, הם צריכים להתמודד מול משפחה וחברה שלא תמיד מאמינים להם כי הגיעו לרמה כזו של חוסר יכולת עשייה מפני שפיברומיאלגיה היא מחלה "בלתי נראית".
לעייפות בפיברומיאלגיה יש מקור והוא מערכת העיכול.
ברמה האנרגטית, האיברים החשובים והפעילים ביותר במערכת העיכול, אותה מערכת האמורה להפיק תמציות אנרגיה ודם מהמזון שאנחנו אוכלים, הם הקיבה והטחול (כאשר הטחול נאלץ לשאת בעיקר הפעילות- תפקיד זה אינו מוכר ברפואה המערבית).
הבסיס ליצירת אנרגיה ודם בגוף הוא חוזקו של הטחול.
בפיברומיאלגיה, נוצרת חולשה גדולה של אנרגיית הטחול וכך נפגע התהליך של ייצור האנרגיה והחולה נמצא במצב של חולשה ועייפות, המלווה בדרך כלל בנפיחות בבטן אחרי אכילה, יציאות רכות, פנים חיוורות ונשירת שיער.
תפקוד נוסף של הטחול הוא להזין את השרירים באנרגיה ולתת להם את הכוח. כשהטחול מאוד חלש הוא לא מזין מספיק את השרירים והם הופכים חלשים ויש קושי להזיז את הגפיים בגלל תחושת כובד.
בטיפול בפיברומיאלגיה יש התייחסות לחיזוק האנרגיה של הטחול וכתוצאה מזה תהליך יצור האנרגיה ודם מתחזק, העייפות קטנה והאנרגיה חוזרת אל הגוף.
אתם יכולים לתמוך מעט בעצמכם על ידי תזונה הכוללת מעט תמרים, דייסת קוואקר חמה בבוקר (לא על בסיס חלב), ירקות כתומים מבושלים- גזר, מעט בטטה, דלעת, קטניות, תירס, חומוס, שעועית שחורה, אפונה.
להימנע ממזון לא מבושל וקר, סלטים, פירות טריים, חיטה, ירקות טריים, עגבניה, תרד, טופו, אצות, מלח, ויטמין c, בירה, גלידה, מוצרי חלב, סוכר, שוקולד, אגוזים וזרעים, בוטנים וחמאת בוטנים.
יוסף הרשקוביץ- רפואה משלימה אינטגרטיבית
מטפל מומחה בפיברומיאלגיה, כאבי מפרקים ושרירים ותסמונת התשישות הכרונית
050-7369236
לפייסבוק לחצו כאן